Kategorier
Frilans

S-politiker anklagar personal i omsorgen för att fått covid-19 vid fester

Det var vid omvårdnadsnämndens möte idag som Ellinor Hedblom (S) riktade allvarliga anklagelser mot omvårdnadsspersonal i Hamrånge med omnejd.

Beskyllningen gjordes vid det extra inkallade mötet när frågan om personalbrist till följd av sjukdom togs upp. 

– Man har haft väldigt mycket fester därute som är orsaken till att medarbetare fått covid-19, sa hon.

Källan till anklagelserna ville hon inte gå in på men hänvisar till facebook och person eller personer hon varit i kontakt med.

Ellinor Hedblom fortsatte sedan med att fråga politikern Anna–Karin Åström (SD) som även arbetar som samordnare inom äldreomsorgen i Gävle kommun om medarbetarnas uppträdande.

– Hur har ni diskuterat om detta på arbetsplatsen och med cheferna och så vidare?

Svaret från Anna–Karin Åström kom snabbt och var tydligt.

– Vår personal har jobbat häcken av sig. När de har varit lediga har de vare sig haft ork, tid eller lust att gå på några fester. Så är det med vår personal i alla fall så jag vet inte varifrån du fått det.

SD-politikern förklarade också hur påfrestande året varit för de anställda.

– Det har varit väldigt jobbigt med att väldigt många gått bort, personalen har varit väldigt ledsna så det har verkligen tagit på krafterna.

– Man har inte gått på olika tillställningar. Man har gått till jobbet och sedan har man gått hem och sedan har man gått till jobbet igen. Väldigt påfrestande. Oerhört tungt helt enkelt.

Ellinor Hedblom har inte trots upprepade försök gått att nå för ytterligare kommentar.

MIKAEL LUNDH

Uppdatering 29 jan 2021

Ellinor Hedblom avhörs och menar att hon inte har anklagat personalen för att ha haft fester och då fått covid-19 utan att det var rykten hon försökte få svar på om de var sanna. Hon inser att hon formulerade sig dåligt och ber om ursäkt om någon tagit illa vid sig. Dessutom uppger hon att hon själv arbetat inom äldreomsorgen och vet hur hårt personalen arbetar och sliter samt att hon har stort förtroende för dem.

Redaktionens kommentar: Anklagelsen återgiven i artikeln framställdes tydligt under nämndmötet och finns inspelad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.